Miskolc és környéke az ország második legnagyobb agglomerációja ~360.000 fővel, melynek ~72%-a munkaképes korú és ~4,5%-a regisztrált munkakereső. Miskolc biztosíthatja tehát a szükséges munkaerő rendelkezésre állását. A jelenleg elérhető statisztikák szerint, Magyarország és az Európai Unió legtöbb régiójához képest, Miskolcon még relatív magas arányban érhető el szabad munkaerőkapacitás. A régióban magas az ingázók aránya, a városon kívül élő több mint 15 000 ember naponta ingázik Miskolcra a fejlett tömegközlekedési szolgáltatásoknak köszönhetően. Az ellentétes irányban is történik mozgás, Miskolcról körülbelül 8.000 képzett szakember ingázik az ország más régióiba, akik azonban megfelelő lokális munkalehetőség esetén szívesen vállalnának munkát szülővárosukban. 

 

A helyi bérek az egyik legkedvezőbbek az országban, munkaadó szempontjából. 

ÁTLAGOS ÓRABÉR
EU 27 EUR / óra
Magyarország 10 EUR / óra
Miskolc 7 EUR / óra

 
A valóban kedvező munkaerőpiaci helyzetet segít kihasználni számos partnerségi együttműködés, melyeket a város különböző HR cégekkel kötött

Toborzó cégek
Fejvadászok
Iskola-szövetkezetek
Munkaerő-kölcsönzők

A megfelelő munkaerő kiválasztást és közvetítését egyfajta nem-pénzbeli támogatásként a Miskolc Holding is képes végezni a betelepült cégeknek. Ehhez eszközként a Paktum munkaerőpiaci program áll rendelkezésére, ami egy Európai Uniós támogatásból finanszírozott munkaerő-közvetítő, képző és tanácsadó szervezet.