Élhető  Miskolc 02
Miskolc számos lehetőséget kínál a kulturális élet legteljesebb megéléséhez. A művészetek szerelmeseinek a Miskolci Nemzeti Színház, illetve a Művészetek Háza kínál színvonalas előadásokat. Ezen kívül számos, a régió karakterét és történelmét bemutató kiállítás várja tárt kapukkal az irántuk érdeklődőket. A mozgalmasabb programok kedvelőinek pedig szezonális és tematikus fesztiváljaink, mint a Kocsonyafesztivál, Bartók Plusz Operafesztivál, vagy a különböző borászati programok biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra az év bármely szakában. 

 

Városunk bővelkedik olyan látnivalókban, melyek a története során, sőt a mai napig is formálják városképét, arculatát és identitását, folyamatos programlehetőségeket kínálva az ide látogatóknak, de állandó megújulásuk által az itt lakóknak is. Az Avasi Kilátó, a Diósgyőri vár, vagy a történelmi belváros utcái jellegzetes hangulatuk által nehezen feledhető élményekkel gazdagítják az oda látogatókat. A Bükk hegység közelsége megannyi természeti kincset rejteget, melyeket Lillafüredre, a Csanyik-völgybe, vagy éppen Tapolcára ellátogatva ismerhet meg a természetkedvelő közönség. 

 

Élhető  Miskolc 03

 

Élhető  Miskolc 04
A szabadidő tartalmas eltöltése során megéhezőknek a város és a térség gasztronómiai kínálatát érdemes megismernie. Legyen szó tartalmas családi ebédről, vagy egy gyors snack-ről a belvárosban, mindenki megtalálja a számára megfelelő helyet, nem is említve a régió kiváló borait. Az akár több napos kikapcsolódáshoz kiváló lehetőséget kínálnak a miskolctapolcai, vagy belvárosi hotelek és apartmanok.

 

Ha Miskolc és a sport, akkor DVTK. Az Északkelet-Magyarországi régió sportéletének hosszú ideje legmeghatározóbb eleme a DVTK. Mai viszonylatban ez rengeteg sportesemény megtekintését biztosítja (futball, jégkorong, kosárlabda). Ezen felül számos korszerű edzőterem, uszoda és futópálya érhető el az aktív kikapcsolódást keresőknek. A város környéke pedig dúskál a kiváló túraútvonalakban.
Élhető  Miskolc 05

 

Élhető  Miskolc 06
Miskolcon az elmúlt években gyors ütemben létesültek magánegészségügyi szolgáltatók, melyek egymással is versenyezve széles spektrumú szolgáltatási csomagot kínálnak az itt élőknek. Legyen szó, járóbeteg szakrendelésről, kisebb, egy napos műtétekről, vagy rekreációs kezelésekről, számos korszerű intézmény közül választhatnak a Miskolciak és az ide látogatók.