A Financial Fimes fDi Magazinja 2009-ben is meghirdette a „European Cities and Regions of the Future” című pályázatot melynek célja, hogy megjelölje és fókuszba állítsa a fejlesztéspolitika szempontjából legvonzóbb városokat és régiókat. Miskolc immáron második alkalommal nyújtotta be pályázatát a kétévente megrendezésre kerülő versenyre.
2010-ben befektetés-ösztönzés kategóriában nevező európai városok és régiók közül Miskolc a független nemzetközi szakértő zsűri értékelése alapján Közép-Kelet-Európában a 4. helyezést érte el és a kevesebb, mint 250.000 lakosú „mikro" városok között szintén 4. helyen rangsorolták.
A rangsorolás jelentősége, hogy Miskolc immáron második alkalommal szerepelt sikeresen a FT fDi Magazinjának versenyében, amelyet a befektetők egyfajta iránytűként is értékelnek.
A városok és régiók pályázati anyaga mellett a Financial Times magazin stábjának kutatásai képezték a döntés alapját. A befektetés-ösztönzés kategóriában a zsűri a városokat és régiókat az alábbi szempontok alapján rangsorolta:

  • legfontosabb kezdeményezések és programok a befektetések ösztönzésére,
  • a város húzóágazatainak bemutatása különös tekintettel a befektetési lehetőségekre,
  • a befektetők részére kínált támogatások és azok tipikus összege,
  • jelentősebb infrastruktúra és városfejlesztési projektek,
  • támogató, befektetőbarát önkormányzat, „egyablakos ügyintézés” megléte.
     
Miskolcot 2008-ban a Financial Times fDi Magazinja a befektetésre javasolt 25 legvonzóbb európai befektetési helyszín között 16. helyen rangsorolta. 2010-ben Miskolc az fDi Magazin versenyén még kedvezőbb helyezést ért el.