Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított "Európai Vállalkozás Díj" azokat a kiváló kezdeményezéseket ismeri el és jutalmazza, amelyek regionális szinten támogatják a vállalkozói tevékenységet.


Az európai vállalkozókból, vezető üzletemberekből és tudósokból, valamint az Európai Bizottság és a tagállami kormányok képviselőiből álló zsűri 2009 januárjában ült össze Brüsszelben, hogy a 350 beérkezett pályázatból kiválasztott, öt kategóriában induló 47 pályamunkát kiértékelje. A zsűri 13 pályázatot juttatott a verseny döntőjébe, melyek között egyedüli magyar, és egyben kelet-közép-európai pályázatként szerepelt a Miskolc Holding Zrt. ANTI-BUREAU projektje. A végső eredményhirdetésre 2009. május 13-án került sor Prágában, az Európai kkv-k hetének záróünnepségén.
 

Az ANTI-BUREAU projekt a miskolci önkormányzat vagyonának központi kezelését és a szolgáltatásokhoz való egyszerűbb hozzáférést célzó törekvéseit mutatta be. Ennek főbb lépései az átláthatóbb és hatékonyabb működés, színvonalasabb szolgáltatások, egységes irányítási rendszer kialakítása, áttekinthetőbb és egyszerűbb ügyintézés elérése az önkormányzati vagyon vállalkozói szemléletű kezelése által. A program eredményeként a korábban túlméretezett bürokratikus rendszer egyszerűbbé és költséghatékonyabbá vált, valamint eredményesebb lett az ügyfelek problémáinak megoldása, csökkentek az üzemelési költségek, gyorsabbá vált az ügyintézés folyamata.

2009-ben Miskolc bürokrácia csökkentése kategóriában Európai Vállalkozás Díjat nyert, egyetlen kelet-európai nyertes pályázóként.