A 2006-ban alapított Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. Miskolc város és térsége meghatározó gazdasági szereplője, egyik legerősebb vállalatcsoportja és foglalkoztatója, mintegy 17,5 milliárd forint jegyzett tőkével. Tagvállalatai biztosítják a város mindennapi életéhez szükséges szolgáltatásokat (távhőszolgáltatás, víz- és csatornaszolgáltatás, hulladékkezelés, közösségi közlekedés, parkolási rendszer). Foglalkozik ezen felül a városfejlesztéssel, a városkép megújításával, a városgondozással, a belvárosi rehabilitáció koordinálásával, valamint gazdaságfejlesztési és befektetés-szervezési feladatokat lát el. 


A Miskolc Holding Zrt. küldetése, hogy a város stratégiai célkitűzéseivel összhangban fejlessze a város gazdaságát. 


A Miskolc Holding Zrt. küldetését alapvetően három tevékenység határozza meg:

 

Gazdaságfejlesztés

Innovációs képességünkkel meghatározó szereplőjévé kívánunk válni a város gazdaságszervezési és városfejlesztési tevékenységének. A befektetőket szolgálja az egyablakos kiszolgálás, amely a hatósági eljárások lebonyolításában nyújt támogatást. Emellett a gazdasági döntések meghozatalához szükséges információk összegyűjtésével és átadásával állunk partnereink rendelkezésére.
Miskolc város vezetése elkötelezett a tartósan eredményesen működő termelő és termelő-szolgáltató vállalkozások számának növelésében, új munkahelyek létrehozásában.

 

Befektetés ösztönzés

Egyablakos rendszerével igyekszik befektető-barát környezetet teremteni a letelepülni szándékozó vállalkozások számára.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten kezeli az ipari parkokba betelepülni szándékozó vállalatokat, így a telekvásárlásnál, építési engedélyek kiadásánál, rendezési tervek elkészítésénél maximálisan figyelembe veszi a befektetői igényeket, valamint gyors és pontos ügyintézéssel áll a betelepülő cégek rendelkezésére.

Támogatott hivatali ügyintézés

  • A Miskolc Holding Zrt. közvetlen segítségnyújtása a telekalakítási, földhivatali és egyéb hatósági engedélyezési eljárások folyamán.
  • Miskolc MJV közvetlen támogatása a hatósági engedélyezési eljárások folyamán.
  • A Miskolc Holding Zrt. egyablakos ügyintézése a hatósági eljárások bonyolításában.
  • Segítségnyújtás a közműszolgáltatókkal való egyeztetésben.

 

Vállalkozásfejlesztés

  • A Vállalkozásfejlesztés a Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztésén belül többek között a helyi vállalkozások támogatásával, esetlegesen felmerülő problémáinak megoldásával, illetve gazdaságélénkítő, befektetésösztönző fejlesztések előmozdításával foglalkozik.
  • A Vállalkozásfejlesztés kiemelt feladatai közé tartozik a Miskolcon meglévő ipari parkokba (Miskolc Déli Tudományos és Technológiai Park, valamint Mechatronikai Ipari Park) betelepült vállalkozások támogatása. Fontos a cégekkel való kapcsolattartás fenntartása, a jelentkező ügyek, problémák kezelése és rendezése, esetlegesen az ügy megoldásával kapcsolatban illetékes szervek, hatóságok megkeresése.
  • Célunk az ipari parkok fejlesztése, illetve optimalizálása, melyhez kapcsolódóan felméréseket is végzünk az ipari parkokba települt vállalatok körében.
  • A Vállalkozásfejlesztés továbbá a Városban – az ipari parkokon kívül – működő cégek támogatására is nagy figyelmet fordít. Kérdések, problémák esetén készséggel állunk rendelkezésükre.

 

Városfejlesztés

A Miskolc Holding Zrt. városfejlesztési tevékenységével járul hozzá Miskolc város folyamatos és dinamikus fejlődéséhez. Döntéseinket a lakosság, a munkatársaink és a természeti környezetünk iránt érzett felelősség hatja át.


Vállalatfejlesztés

A vállalatfejlesztési stratégiánk célja olyan korszerű cég- és működési struktúra kialakítása, amely a tagvállalati működés hatékonyságának növelését célozza a szinergiák maximális kihasználása mellett. Megtisztelő felelősségünk Miskolc lakóinak széleskörű és megbízható szolgáltatásokkal való ellátása. Lakossági szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, szakértelmünkkel színvonalas, hatékony és fenntartható szolgáltatásokat biztosítunk, hozzájárulunk a városlakók életminőségének javításához.

 

Miskolc Holding tagvállalatok

MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.
Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.
MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.
MVK Miskolci Városi Közlekedési Zrt.
Miskolci Fürdők Kft.
MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.
MILAK-ÉP Kft.
MIPRODUKT Kft.
MIREND-Sec Kft.